Woensdag 8 september ondertekenden de burgemeesters van Nijmegen, Boxmeer, Grave, Sint Anthonis en Venray, in bijzijn van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid, in Nijmegen een samenwerkingsovereenkomst “Regionale aanpak overlast gevende asielzoekers” in de strijd tegen tientallen azc’ers die sinds een paar jaar voor ernstige overlast zorgen. Het komende jaar gaan wij ons inzetten om de overlast terug te dringen.

Het bijzondere aan deze samenwerking is dat het gemeenten betreft die in 3 verschillende veiligheidsregio’s liggen. Ook de politie, vervoersmaatschappijen Connexion en Arriva en het centraal orgaan asielzoekers zijn hierin partners. Alle partijen zijn samengebracht door de inspanning vanuit het rijk met ketenmarinier Jur Verbeek. De gemeenten hebben het afgelopen jaar alle randvoorwaarden opgesteld. Medewerkers van Handhaving Support mogen in samenwerking met alle betrokkenen hier uitvoering aan gaan geven.

Directeur Jasper Haartsen: “Ik ben erg trots op Ilse, Demi, Paul en Bart die de afgelopen maanden zich hebben ingewerkt in het project en nu officieel hier hun bijdrage aan mogen gaan leveren.

Lees het hele artikel over de samenwerkingsovereenkomst in de Gelderlander >>

Foto: Bart Beelen