Pascal vertelt in dit interview hoe het werk als BOA in de praktijk is en waarom hij bij Handhaving Support werkt. De diversiteit in projecten en de persoonlijke betrokkenheid maken het verschil!“Pascal: Tijdens mijn studie ben ik al bij Handhaving Support gaan werken. Naast mijn opleidingen heb ik altijd gewerkt. Juist de combinatie van theorie en praktijk vind ik zo waardevol. Je kan direct zaken toepassen of juist cases mee terug nemen naar school om te bespreken. Ik kan dat iedereen aanraden. Hierdoor is je leercurve veel sneller en ervaar je dus ook precies wat het werk inhoudt en wat je leuk vindt. Naast mijn werk als BOA, volg ik ook de HBO-opleiding Integrale Veiligheid.

Divers
Via Handhaving Support zie je veel verschillende gemeenten, van klein tot groot en ook in diverse regio’s. Je krijgt daardoor ook te maken met veel diverse werkzaamheden. Dezelfde taak binnen een grote(re) gemeente is al anders dan bij een kleinere. Er is veel afwisseling, en je werk is daardoor eigenlijk nooit saai. Flexibiliteit is belangrijk. Je moet wel tegen wat reuring kunnen. Roosters wisselen, collega’s worden ziek of er komt ineens een spoedaanvraag. Ik houd er wel van, het houdt me scherp.

De leuke en uitdagende kanten van het BOA vak
“Ik vind het belangrijk er echt voor de burger te zijn, je dienstbaar op te stellen. Je werkt daadwerkelijk mee aan een veilige woon- en leefomgeving. Dat is ook de rol waar ik me prettig in voel. Ik ga eerst het gesprek aan in plaats van direct een bekeuring uit te schrijven. Ik schuw bekeuren zeker niet, maar handel wel vanuit redelijkheid. Mijn doel is dat mensen zich bewust worden van hetgeen wat ze fout doen en waarom.

In gemeenten is beleid uitgezet hoe je met bepaalde situaties omgaat, welke stappen zet je wanneer. Dit wisselt echt per gemeente. Hierdoor kan beleid en uitvoering dus anders ingericht zijn dan jij gewend bent of pak jij het liever anders aan. Dat is soms wel een uitdaging. Het is belangrijk om oog te houden voor deze verschillen. Uiteraard is het belangrijk het beleid van de gemeente waar je voor werkt uit te voeren, maar doordat je ook je kennis en ervaring meeneemt kan je ook zaken bespreekbaar maken waarom het zo is opgesteld of ingericht.

Specialist
Je zal in deze tijd van krapte ook de arbeidsmarkt ook wel benaderd worden om voor andere bedrijven te gaan werken. Wat maakt voor jou Handhaving Support nu de goede werkgever? “Handhaving Support is een gespecialiseerd advies- en detacheringsbureau op het gebied van toezicht en handhaving. In dit werkveld is het ook belangrijk dat je werkgever echt begrijpt wat je werkzaamheden inhouden en tegen welke zaken je aan kan lopen. Je voelt je hierdoor ook echt begrepen. Iedereen is betrokken en denkt met je mee, daarnaast is er goed persoonlijk contact en zijn de lijntjes kort.