Je begint samen aan iets wat nog niet eerder gedaan is. Hoe gaaf is het dan dat het ook werkt. En dan heb ik het niet alleen over de inzet van onze mensen, maar met name over de samenwerking. “Flying Squad”; een team van 5 boa’s, die nauw samenwerken met de reguliere boa-teams van 3 gemeenten, 3 verschillende politieregio’s in 3 provincies (Gelderland, Noord-Brabant en Limburg), de politie, vervoersmaatschappijen en het ministerie van JenV.

“Af en toe is het dweilen met de kraan open”, verteld Riëtte Sluiter, regisseur Veiligheid bij de gemeente Nijmegen, in bijgevoegd artikel, maar de resultaten die geboekt worden met het bescheiden budget zijn bewonderenswaardig. En tegelijk is dit ook leerzaam voor onszelf en andere gemeenten en veiligheidsregio’s die problemen hebben overlastgevende asielzoekers zonder kans op een verblijfsvergunning.

Op papier lijkt het een ingewikkeld project en dat is het ook, maar door de efficiency en flexibiliteit van Flying Squad behalen we wel resultaten. De meerwaarde zit hem vooral in de samenwerking, het verbinden van de partners uit de verschillende domeinen, het kennen van de groep overlastplegers en zicht houden op de problematiek.
Dit project was echter nooit tot stand gekomen zonder de inzet van alle power vrouwen. Demi, Riëtte, Milou, Monique, Ingrid en Marlijn. Zowel op tactisch, strategisch en operationeel gebied worden er fantastische steppen gezet. Luke, Bart en Jasper leveren ook hun bijdrage, maar alle lof naar de eerste zes dames!

Lees hier het volledige artikel >>

Foto: CCTV