Handhaver in beeld! ūüĎÄ
Wij hebben wat vragen gesteld aan onze collega Dominick , die werkzaam is als handhaver bij de gemeente Den Haag.
Dominick heeft deelgenomen aan de BOA-basis klas van Handhaving Support B.V.

Wat voor werk deed je voordat je de handhavingswereld in ging?
Ik deed echt iets compleet anders. Ik was werkzaam als service monteur bij een groot techniek bedrijf. Ik voerde onderhoud en reparaties uit aan airco en cv installaties. Daarvoor heb ik gewerkt bij de NS als onderhoudsmonteur voor treinen.

Wat maakte dat je iets anders wilde en waarom handhaving?
Ik voelde mij nooit echt op mijn plek in de techniek. Ik was nooit echt tevreden over mijn werk, ging niet met plezier naar werk en kwam altijd vermoeid thuis. Wanneer ik er met vrienden over praatte bleek dat zij dit totaal niet hadden. Ze gingen met plezier naar hun werk en hadden daarna ook nog gewoon energie. Ik begon steeds serieuzer te denken over een carrière switch. Na veel nadenken kwam ik bij de handhaving terecht. Mezelf inzetten voor de leefbaarheid van de stad waar ik zelf ook woon, iets teruggeven aan de samenleving, dat sprak me wel aan.

Hoe heb je dit aangepakt en is het proces verlopen naar het punt waar je nu bent?
Ik ben gestart met het aanspreken van handhavers wanneer ik ze op straat zag lopen. Ik vroeg naar hun ervaringen. Na een paar verschillende handhavers gesproken te hebben was ik overtuigd dat ik deze stap wilde zetten. Ik zag diverse vacatures en heb ik gesolliciteerd bij Handhaving Support omdat ik via jullie ook mijn getuigschrift kon behalen.
Bij Handhaving Support heb ik een kennismakingsgesprek gehad met¬†Moa. Van beide kante klikte dit, waardoor ik op tweede gesprek ben geweest bij¬†Charles, een projectleider. Zo ben ik uiteindelijk door Handhaving Support voorgesteld bij de gemeente Den Haag waar ik nu ook werkzaam ben. √Čn heb ik mijn BOA getuigschrift en RTGB kunnen behalen via Handhaving Support.

Wat vind je leuk aan het werken als handhaver?
Het werk is afwisselend! Natuurlijk zijn er dagen dat er minder gebeurt, maar je hebt toch altijd wat te doen en je weet nooit hoe je dag verloopt.

Heb je nog ambities binnen de handhaving? Zo ja, welke?
Ik heb het altijd leuk gevonden om tijdens mijn werk jongeren te begeleiden, dit waren dan bijvoorbeeld stagiaires. Ik vond dit uitdagend en leuk waardoor ik graag  jeugd BOA zou willen worden. Tevens ambieer ik het om praktijkbegeleider te worden zodat ik de stagiaires kan begeleiden in dit mooie vak.