Henk Kroon, directeur Nivoo & Jasper Haartsen, directeur Handhaving Support gaan met elkaar in gesprek over deze samenwerking.
Wat betekent “kwaliteit” en welke voordelen zien zij door intensiever met elkaar samen te werken?

Henk: “Ik kijk echt uit naar deze nieuwe manier van samenwerken. Bij onze beider organisaties staat kwaliteit centraal. In deze markt zie ik helaas vaak dat er wordt beknibbeld op opleidingen. Bij Handhaving Support gebeurt dat niet. Jullie houden – net als wij – vast aan kwaliteit. En ja dat heeft een prijs. Hierdoor krijg je goed opgeleide mensen die hun werk goed doen. Dan maak je juist het verschil in de leefbaarheid en veiligheid van gemeenten.
Ik vind het een krachtig signaal; als werkgever laat je zien dat je investeert in je mensen, je wilt ze goed voorbereiden op het werk dat ze gaan doen.”

Jasper: “Dit sluit inderdaad aan bij onze visie. Bij Handhaving Support staan onze medewerkers en klanten op één. Wij investeren in de mensen die het werk bij onze klanten uitvoeren. Eén van die manieren is medewerkers goed opleiden. We laten ze met vertrouwen en goed voorbereid de straat op gaan. Ik ben blij dat wij samen met Nivoo deze nieuwe stap van samenwerken zetten.”

Hoe ziet de invulling van jullie opleidingen er precies uit? Henk: “Bij onze opleidingen zitten verplichte examens om het werk uit te kunnen voeren en ook aanvullende modules. De opleidingen worden afgesloten met een theoretisch examen dat eventueel wordt aangevuld met een praktijkexamen afhankelijk van welke module je volgt. We werken vooral met docenten uit de praktijk. Zij hebben zelf als BOA gewerkt en weten wat het is als je een foute beslissing neemt, te lang wacht of juist te snel actie onderneemt. Ook de acteurs met wie wij werken zijn mensen uit de handhavingswereld. Het is toch echt anders als iemand liever in Goede Tijden Slechte Tijden wil spelen of begrijpt wat er gebeurt op straat als je tegenover iemand staat die bijvoorbeeld psychisch in de war is.”

Jasper: “Wij krijgen al langere tijd van onze medewerkers terug dat ze bij jullie opleidingen goed worden voorbereid op de praktijk. Naast de inhoudelijke praktische vaardigheden die ze aangereikt krijgen, zijn de docenten prettig in de omgang en oprecht geïnteresseerd. De toegevoegde waarde van jullie aanpak zit hem juist ook in de voorbeelden waar je op straat mee te maken krijgt, hoe ze worden uitgelegd en welke reactie een bepaalde handeling kan uitlokken.

We werken al langer samen, als leverancier en opdrachtgever. Nu met deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst gaan we een stap verder. Wat zijn de verwachtingen van beide heren?
Henk: “We willen met onze opleidingen jullie medewerkers kwalitatief hoogwaardig opleiden. Met als resultaat dat zij met zelfvertrouwen op de specifieke onderwerpen inzetbaar zijn en nieuwe dingen kunnen oppakken. Ik verwacht doordat we nu verwachtingen naar elkaar toe hebben uitgesproken dat de samenwerking meer wordt zoals collega’s onderling in plaats van de relatie leverancier en opdrachtgever. Onze opleidingen passen in jullie ritme van onboarding van BOA’s.

Jasper: Dat klopt, we laten de bedrijfsprocessen beter op elkaar aansluiten waardoor beide organisaties effectiever en efficiënter kunnen werken. Met deze samenwerking spreken we ook commitment naar elkaar toe uit, wat zowel praktische als ook financiële voordelen heeft. Zo versterken we beiden onze positie in de markt.

Over de organisaties:
Nivoo is dé opleider voor Handhaving in Nederland. Sinds 1987 verzorgen ze opleidingen cursussen op het gebied van toezicht en handhaving. Van de basisopleiding aangevuld met praktijkgerichte en functiegerelateerde cursussen. Al meer dan 10.000 cursisten slaagden via NIVOO voor het BOA-examen.

Handhaving Support levert flexibele en structurele (personeels)oplossingen voor organisaties in het leefbaarheid- en veiligheidsdomein. Met diensten zoals het detacheren, werven & selecteren, coachen en opleiden van handhavers en leidinggevenden levert Handhaving Support een essentiële bijdrage aan de leefbaarheid van onze maatschappij. Al meer dan 14 jaar kenmerkt de organisatie zich waar de mensen het verschil maken. Dat doen ze dagelijks met meer dan 175 collega’s.